Orthodox писал(а):Евр.1:1] «Бог, многократно и многообразно говоривший издревле отцам в пророках», - это о Писаниях ветхого завета
Дякую що підсказали.
Правильно Бог промовляв через пророків.Не люди промовляли самі по собі а Бог промовляв.
Апостол Павло писав:»Усе Писання Богом надхненне...»
Розумієте кім воно було надхненне.
Апостол Петро писав:»Бо пророцтво ніколи не було з волі людської,а звіщали його святі Божі мужі,провадженні Духом Святим.»2Петра 2:21
Тому ви помиляєтесь коли кажите що люди написали Старий Заповіт.Ви цим засмучуєте Духа Святого.А так не потрібно робити.
Orthodox писал(а): [Евр.1:2] «в последние дни сии говорил нам в Сыне». Поняли разницу?
Ісус розповідав притчу по цьому поводу.Що пан посилав рабів,а в кінці і сина свого послав та і його вбили.Як і через пророків Бог говорив в давнену і так через Сина Свого.
Orthodox писал(а):Давайте почитаем ещё «уважнише». Кто написал 10 заповедей?
[Исх.34:28] «И пробыл там [Моисей] у Господа сорок дней и сорок ночей, хлеба не ел и воды не пил; и написал на скрижалях слова завета, десятословие».
А ну давайте іще уважніше прочитаємо спочатку.
Исх.34:1»І промовив Господь до Мойсея:Витеши собі дві камянні таблиці,як перші,І Я НАПИШУ на цих таблицях слова,що були на перших таблицях які ти розбив»
До того як Мойсей розбив скрежалі.Бог в голос проголосив всі 10 заповідей»І Бог Промовляв усі слова оці кажучи:»исх.20:1 і записав своїм перстом.»І промовив Господь до Мойсея:Вийди до Мене на гору,і будь там.І дав тобі камянні таблиці,і закона та заповідь,що Я НАПИСАВ для їх навчання»Исх24:12 а також «А таблиці-Божа робота вони,а письмо-Боже письмо воно,вирізблене на таблицях.»Исх.32:16
Orthodox писал(а):Вы тут много болтаете о якобы высоких материях, а я хочу спросить о насущном. Какую заповедь вы будете выполнять, если вам дадут в морду?
1)Ветхий завет: [Втор.19:21] «да не пощадит [его] глаз твой: душу за душу, глаз за глаз, зуб за зуб, руку за руку, ногу за ногу».
2) Новый завет: [Лк.6:29] «Ударившему тебя по щеке подставь и другую, и отнимающему у тебя верхнюю одежду не препятствуй взять и рубашку».
Це що ви написали око за око і т.д.ця заповідь вже не мала сили даже в часи коли був Христос на землі.Иудеї самі це признали»Нам не вільно нікого вбивати»Ів.18:31 Цей закон немав сили коли иудеїв стали захопленні іншим народом.
Тому відповідати на питання як бачите не має смислу.Я думаю вам зрозуміло.Яку я б виконав(хотя в християнському світі таке рідко побачих) скоріше зуб за зуб,образа на образу і т.д.
Orthodox писал(а):И скажите-ка мне, какую заповедь из 10 нарушили те, которые распяли Христа.
Дуже багато було лже свідчень на Христа.
Тому порушували заповідь.
НЕ СВІДКУЙ НЕСПРАВЕДЛИВО НА СВОГО БЛИЖНЬОГО!
а також заповідь НЕ ВБИВАЙ!