Хто наш Спаситель?

Обсуждения истории Библии, исследований, связанных с историей Библии, все, что с этим связано.

Re: Хто наш Спаситель?

Сообщение serega2705 » Ср июн 22, 2011 3:00 pm

Вибачаюсь що вриваюся у ваш діалог але хотів би доповнити.
«А про Сина: Престол Твій, о Боже, навік віку; берло Твого царювання берло праведности.
Ти полюбив праведність, а беззаконня зненавидів; через це намастив Тебе, Боже, Твій Бог оливою радости більше, ніж друзів Твоїх.»Евр.1:8-9
Бог Сина називає Богом.То чому нам не можна називати Ісуса Богом?
Автор процитірував Писання С.З.
«Престол Твій, о Боже, на вічні віки, берло правди берло Царства Твого.
Ти полюбив справедливість, а беззаконня зненавидів, тому намастив Тебе Бог, Твій Бог, оливою радости понад друзів Твоїх.»Пс.45:6-7
serega2705
Старожил форума

Сообщение Православний » Чт июн 23, 2011 2:57 pm

Orthodox писал(а): Если наш Спаситель Иисус Христос, по-вашему, не Бог, то кто?

Ваш спаситель Иисус Христос в Новом Завете назван христом (т.е. помазанником на царство, т.е. избранным человеком) и господом (т.е. господствующая личность, а это не одно и то же что и "Бог")

Кроме того, я совершенно не знаю, от чего именно Вас спас Исус Христос, и совершенно не понимаю, почему Вы не спасены, если он Вас спас?
Чем меньше человек думает, тем больше у него единомышленников
Православний
Оратор

Сообщение Православний » Чт июн 23, 2011 3:10 pm

serega2705 писал(а):Вибачаюсь що вриваюся у ваш діалог але хотів би доповнити.
Навпаки, дякую Вам. Добре, якби ще інші люди долучались до дискусії

serega2705 писал(а):«А про Сина: Престол Твій, о Боже, навік віку; берло Твого царювання берло праведности.
Ти полюбив праведність, а беззаконня зненавидів; через це намастив Тебе, Боже, Твій Бог оливою радости більше, ніж друзів Твоїх.»Евр.1:8-9

Немає прямого зв'язку. Тобто, коли жінка зустрічає п'яного чоловіка і говорить: "О Боже, ти знову напився", то це не означає, що її чоловік Бог.
Окрім того Евр.1:3 відкидає ідею триєдиності, оскільки неможна сидіти справа (одесную) від самого себе.
Можливо інший варіант, що з'являється ще один Бог, бо в Біблії Богів дуже багато. Про біблійне багатобожжя говориться навіть у першій заповіді (інші Боги") Тоді слід визнати, що у християнстві немає монотеїзму :shock: так само як його немає у Біблії.
Православний
Оратор

Сообщение Orthodox » Пт июн 24, 2011 10:14 am

Православний писал(а):
Orthodox писал(а): Если наш Спаситель Иисус Христос, по-вашему, не Бог, то кто?

Ваш спаситель Иисус Христос в Новом Завете назван христом (т.е. помазанником на царство, т.е. избранным человеком) и господом (т.е. господствующая личность, а это не одно и то же что и "Бог")[/quote
Вы не ответили на вопрос - кто, всё-таки, по-вашему, Иисус Христос? Христиане верят, что Он - Бог, мусульмане - пророк, иудеи - лжепророк, атеисты считают Его либо человеком, либо мифической личностью. А вы?
Православний писал(а):Кроме того, я совершенно не знаю, от чего именно Вас спас Исус Христос, и совершенно не понимаю, почему Вы не спасены, если он Вас спас?

Молодец. Этот вопрос один из самых главных. Иисус Христос лично нас с вами не спас. Это Лютер, отец протестантизма, стал впервые учить тому, что Христос уже спас всех, кто в это поверил. Бог никого насильно не спасает, если бы это было так, то и грехопадения вообще не произошло бы - зачем нужен был бы весь этот цирк? Можно было просто оградить Адама и Еву от возможности познавать зло и всё.
Православие учит тому, что Бог - Слово навсегда соединился с человеческой природой и исправил эту природу в Самом Себе, положив начало Церкви. Каждый человек, родившийся от Адама, может присоединиться к Церкви - войти в Тело Христово. Христос стал вторым Адамом, от которого рождается новый человек - духовный. Этот духовный человек обретает жизнь вечную во Христе.
От чего спасает Христос? От духовной смерти. Каждый человек, родившийся от Адама - плотский, духовно мёртвый и поэтому несчастный. Внутри человека бушуют страсти - самолюбие, сластолюбие и славолюбие. Человек думает, что удовлетворяя страсти, он будет счастлив, но на самом деле это то же самое, что тушить пожар бензином. К примеру, алкоголик напивается каждый раз больше и больше и погибает. Чревоугодник - тоже. Также и блудник, и жадина и т.д. Христос показал нам путь спасения и дал нам средства идти по этому пути. Путь спасения - войти в покой (субботу) от дел своих - доверить полностью всю свою жизнь Богу - взять свой крест и нести. Смирение - главное, это начало спасения ("блаженны нищие духом ибо их есть Царство Небесное). Средства, которые дал Господь - это Его Церковь - которая освящает, исцеляет и учит.
Orthodox
Оратор

Сообщение serega2705 » Ср июн 29, 2011 11:18 am

Православний писал(а):Немає прямого зв'язку. Тобто, коли жінка зустрічає п'яного чоловіка і говорить: "О Боже, ти знову напився", то це не означає, що її чоловік Бог.
Окрім того Евр.1:3 відкидає ідею триєдиності, оскільки неможна сидіти справа (одесную) від самого себе.

Божих благословінь.
Ви прирівняли слова Бога зі словами людини.
А в Писанні написано".... Бог верен, а всякий человек лжив, как написано: Ты праведен в словах Твоих и победишь в суде Твоем."Рим.3:4
"Бог не человек, чтоб Ему лгать, и не сын человеческий, чтоб Ему изменяться. Он ли скажет и не сделает? будет говорить и не исполнит?"Чис,23:19
А Бог каже про Сина Свого"..престол Твой, Боже,.."а також "посему помазал Тебя, Боже, Бог Твой"
serega2705
Старожил форума

Сообщение Православний » Ср июн 29, 2011 12:38 pm

Неужто никто из христиан не знает, кого и от чего спас Исус? :shock:
Не спасал, а спас.
Православний
Оратор

Сообщение serega2705 » Пт июл 08, 2011 10:25 am

Православний писал(а):Неужто никто из христиан не знает, кого и от чего спас Исус? :shock:
Не спасал, а спас.

Ісус помер за кожного із нас.Це ми грішні на це все заслуговували!!!
Кого спас Ісус?Бог є любов.І несильно він не спасає людей кожний за своє життя повинен вирішити якому пану він буде служити.Спасіння-це процес а не митєвий акт (повіривши однажди спасен на завжди).
"Скажи им: живу Я, говорит Господь Бог: не хочу смерти грешника, но чтобы грешник обратился от пути своего и жив был."Ез.33:11
Бог не хоче нашої смерті і ввідав свого Сина щоб ми спаслися від смерті-"вічної смерті."
serega2705
Старожил форума

Сообщение Православний » Пт июл 08, 2011 2:46 pm

serega2705 писал(а):
Православний писал(а):Неужто никто из христиан не знает, кого и от чего спас Исус? :shock:
Не спасал, а спас.

Ісус помер за кожного із нас.Це ми грішні на це все заслуговували!!!
Кого спас Ісус?Бог є любов.І несильно він не спасає людей кожний за своє життя повинен вирішити якому пану він буде служити.Спасіння-це процес а не митєвий акт (повіривши однажди спасен на завжди).
"Скажи им: живу Я, говорит Господь Бог: не хочу смерти грешника, но чтобы грешник обратился от пути своего и жив был."Ез.33:11
Бог не хоче нашої смерті і ввідав свого Сина щоб ми спаслися від смерті-"вічної смерті."

Дуже багато тексту. По-людськи сказати можна?
Вас особисто Ісус спас чи ні?
Якщо спас, то від чого Вас особисто спас Ісус?
Православний
Оратор

Сообщение serega2705 » Пн июл 11, 2011 12:07 pm

Православний писал(а):Дуже багато тексту. По-людськи сказати можна?

Божих благословінь.
Здається по-людські написав вибачне якщо незрозуміло.
Православний писал(а):Вас особисто Ісус спас чи ні?

Да спас і тепер багато чого залежить від мене чи прийму я його жертву чи ні.
Православний писал(а):Якщо спас, то від чого Вас особисто спас Ісус?

Від вічної смерті.
serega2705
Старожил форума

Сообщение Православний » Вт июл 12, 2011 2:36 pm

serega2705 писал(а): чи прийму я його жертву чи ні
:shock: А Ісус чимось жертвував? Цікаво чим саме?
serega2705 писал(а): Від вічної смерті.
Раз Ісус Вас особисто спас від смерті, то Ви зараз безсмертний :shock:
Ви дійсно переконані, що не помрете? :o :shock:
Православний
Оратор

Сообщение serega2705 » Вт июл 19, 2011 11:08 am

Православний писал(а):А Ісус чимось жертвував? Цікаво чим саме?

Він сам був жертвою!
Иоан.1:29 «На другой день видит Иоанн идущего к нему Иисуса и говорит: вот Агнец Божий, Который берет на Себя грех мира.»
Деян.8:32 «А место из Писания, которое он читал, было сие: как овца, веден был Он на заклание, и, как агнец пред стригущим его
безгласен, так Он не отверзает уст Своих.»
Православний писал(а):Раз Ісус Вас особисто спас від смерті, то Ви зараз безсмертний
Ви дійсно переконані, що не помрете?

Шановний Правосласний я вам писав що спасіння-це не митявий акт,а це процес всього мого життя бо багато чого залежить від мене.
Матф.24:13 «претерпевший же до конца спасется.»Розумієте все своє життя на землі я повинен шаг за шагом іти до спасіння.
тому я іще не безсмертний.
serega2705
Старожил форума

Сообщение Православний » Ср июл 20, 2011 3:32 pm

serega2705 писал(а):
Православний писал(а):А Ісус чимось жертвував? Цікаво чим саме?

Він сам був жертвою!
Ви вже якось визначіться, а то в одному повідомленні Ісус чимось жертвує, а в іншому вже самим Ісусом хтось жертвує :wink:

Иоан.1:29 «На другой день видит Иоанн идущего к нему Иисуса и говорит: вот Агнец Божий, Который берет на Себя грех мира.»

Говорити можна що завгодно. Будь-хто може сказати що він бере на себе гріх світу. А раз немає результату, то ніхто ніякого гріху на себе не брав.

serega2705 писал(а):
Православний писал(а):Раз Ісус Вас особисто спас від смерті, то Ви зараз безсмертний
Ви дійсно переконані, що не помрете?

Розумієте все своє життя на землі я повинен шаг за шагом іти до спасіння.
тому я іще не безсмертний.
Ви самі кудись ідете, а при чому тут Ісус і якась невідома жертва?
І що це за "спасіння" до якого Ви йдете самостійно, бо Ісус Вас і не думав ні від чого спасати?
В чому суть цього "спасіння"?
І що Ви робите, щоб спастись?
Православний
Оратор

Сообщение serega2705 » Чт июл 21, 2011 9:24 am

Православний писал(а):Ви вже якось визначіться, а то в одному повідомленні Ісус чимось жертвує, а в іншому вже самим Ісусом хтось жертвує

Ви напевно не так зрозуміли!Спочатку я писав чи прийму я його жертву чи ні,а потім що Христом сам був жертвою.
Евр.7:27»ибо Он совершил это однажды, принеся в жертву Себя Самого.»
Православний писал(а):Говорити можна що завгодно. Будь-хто може сказати що він бере на себе гріх світу. А раз немає результату, то ніхто ніякого гріху на себе не брав.

Для мене великий результат.Ісус допоміг мені здолати шкідливі звичкі я перестав пить,курить,вживать наркотикі,вживати матерні слова,обманювати людей,красти і т.д.
Матф.1:21 «ибо Он спасет людей Своих от грехов их.
Православний писал(а):Ви самі кудись ідете, а при чому тут Ісус і якась невідома жертва?

Я стараюсь іти за Христом
Иоан.14:6 «Иисус сказал ему: Я есмь путь и истина и жизнь; никто не приходит к Отцу, как только через Меня.»
Тільки Спаситель є та путь,истина і жизнь якою ми повинні іти.
Деян.4:12 «ибо нет другого имени под небом, данного человекам, которым надлежало бы нам спастись.»
Православний писал(а):В чому суть цього "спасіння"?

Суть в тому що вже не буде ні гріха ,ні смерті,ані болю спасенні завжди будуть з Богом.
«и Он будет обитать с ними; они будут Его народом, и Сам Бог с ними будет Богом их. И отрет Бог всякую слезу с очей их, и смерти не будет уже; ни плача, ни вопля, ни болезни уже не будет, ибо прежнее прошло.»
Православний писал(а):І що Ви робите, щоб спастись?

Деян.16:30 «что мне делать, чтобы спастись?»-це запитання колись було задано Павлу.
Деян.16:31»Они же сказали: веруй в Господа Иисуса Христа, и спасешься ты и весь дом твой.»
Щоб спастися потрібно вірити в Ісуса.
Звідкі взяти віру?
Рим.10:17Итак вера от слышания, а слышание от слова Божия.
А також написано: Иак.2:20»что вера без дел мертва?»
І тому ми віру свою укрипляємо діламиИак.2:22»и делами вера достигла совершенства?»
Божих благословінь.
serega2705
Старожил форума

Сообщение Православний » Чт июл 21, 2011 3:04 pm

serega2705 писал(а): принеся в жертву Себя Самого
Так в чому жертва?
Життям Ісус не ризикував. Ну кілька днів помучився, бо побили.
В чому жертва - незрозуміло.
Я особисто зі сторони Ісуса взагалі ніякої жертви не бачу.

serega2705 писал(а): Для мене великий результат.Ісус допоміг мені здолати шкідливі звичкі я перестав пить,курить,вживать наркотикі,вживати матерні слова,обманювати людей,красти і т.д.
Не займайтесь самообманом.
Я теж перестав пити і матюкатись, не курив і не коловся, не краду і не обманюю людей і т.д. І при всьому цьому абсолютно нічого позитивного в образі Ісуса не бачу.
За багато років мені навели лише одну цитату з Єванглія, де дії Ісуса можна поставити у приклад іншим. Лише один випадок !!! :shock:

serega2705 писал(а): Я стараюсь іти за Христом

Вам немає у чому брати приклад з Ісуса
Ісус, згідно Єванглія, пив вино, ображав своїх братів та матір (Лук.14:26, Мат.10:36, Марк 3:32-35, Іоан.2:4), ругав людей (Лук.10:15, Мар.9:19, Лук.9:41, Мат.17:17), прокляв рослину (Мат.21:19), учив купувати друзів за крадені гроші (Лук.16:9), був шовіністичних поглядів (Мар.7:27, Матф.15:24-26), посилав своїх учнів на грабунок (Мат.21:2-3, Мар.11:2-6, Лук.19:30-31, Іоан.12:14), не був хоробрим (Мат.4:12, Лук.22:44), був малоосвіченим (Лук.2:40, Матф.4:8, Мар.9:50, Матф.24:28, Марк 2:25-26), брав гроші у людей (Іоан.12:6, Іоан.13:29, Лук. 8:2,3), учив інших паразитувати (Лук.10:7, Матф.6:34). і т.д.

Если кто-нибудь скажет, какой пример можно взять у Исуса для наследования другим людям (с цитатой из Еванглия) - буду очень рад. Но к сожалению мне таких примеров за много лет привели аж один :shock:

serega2705 писал(а): Суть в тому що вже не буде ні гріха ,ні смерті,ані болю

А що буде?
Вічне рабство?

serega2705 писал(а): Божих благословінь.
Дякую. Ви лише не говорите, благословінь якого саме Бога Ви бажаєте :?:
Православний
Оратор

Сообщение ленапс » Чт июл 21, 2011 7:35 pm

Православний писал(а):

Говорити можна що завгодно. Будь-хто може сказати що він бере на себе гріх світу. А раз немає результату, то ніхто ніякого гріху на себе не брав.

:roll: :thumbsup:
Дорогу осилит идущий
ленапс
Старожил форума

Пред.След.

Вернуться в Библия: история и апологетика