Orthodox писал(а): Если наш Спаситель Иисус Христос, по-вашему, не Бог, то кто?
Навпаки, дякую Вам. Добре, якби ще інші люди долучались до дискусіїserega2705 писал(а):Вибачаюсь що вриваюся у ваш діалог але хотів би доповнити.
serega2705 писал(а):«А про Сина: Престол Твій, о Боже, навік віку; берло Твого царювання берло праведности.
Ти полюбив праведність, а беззаконня зненавидів; через це намастив Тебе, Боже, Твій Бог оливою радости більше, ніж друзів Твоїх.»Евр.1:8-9
Православний писал(а):Orthodox писал(а): Если наш Спаситель Иисус Христос, по-вашему, не Бог, то кто?
Ваш спаситель Иисус Христос в Новом Завете назван христом (т.е. помазанником на царство, т.е. избранным человеком) и господом (т.е. господствующая личность, а это не одно и то же что и "Бог")[/quote
Вы не ответили на вопрос - кто, всё-таки, по-вашему, Иисус Христос? Христиане верят, что Он - Бог, мусульмане - пророк, иудеи - лжепророк, атеисты считают Его либо человеком, либо мифической личностью. А вы?Православний писал(а):Кроме того, я совершенно не знаю, от чего именно Вас спас Исус Христос, и совершенно не понимаю, почему Вы не спасены, если он Вас спас?
Православний писал(а):Немає прямого зв'язку. Тобто, коли жінка зустрічає п'яного чоловіка і говорить: "О Боже, ти знову напився", то це не означає, що її чоловік Бог.
Окрім того Евр.1:3 відкидає ідею триєдиності, оскільки неможна сидіти справа (одесную) від самого себе.
Православний писал(а):Неужто никто из христиан не знает, кого и от чего спас Исус?![]()
Не спасал, а спас.
serega2705 писал(а):Православний писал(а):Неужто никто из христиан не знает, кого и от чего спас Исус?![]()
Не спасал, а спас.
Ісус помер за кожного із нас.Це ми грішні на це все заслуговували!!!
Кого спас Ісус?Бог є любов.І несильно він не спасає людей кожний за своє життя повинен вирішити якому пану він буде служити.Спасіння-це процес а не митєвий акт (повіривши однажди спасен на завжди).
"Скажи им: живу Я, говорит Господь Бог: не хочу смерти грешника, но чтобы грешник обратился от пути своего и жив был."Ез.33:11
Бог не хоче нашої смерті і ввідав свого Сина щоб ми спаслися від смерті-"вічної смерті."
Православний писал(а):Дуже багато тексту. По-людськи сказати можна?
Православний писал(а):Вас особисто Ісус спас чи ні?
Православний писал(а):Якщо спас, то від чого Вас особисто спас Ісус?
serega2705 писал(а): чи прийму я його жертву чи ні
Раз Ісус Вас особисто спас від смерті, то Ви зараз безсмертнийserega2705 писал(а): Від вічної смерті.
Православний писал(а):А Ісус чимось жертвував? Цікаво чим саме?
Православний писал(а):Раз Ісус Вас особисто спас від смерті, то Ви зараз безсмертний
Ви дійсно переконані, що не помрете?
Ви вже якось визначіться, а то в одному повідомленні Ісус чимось жертвує, а в іншому вже самим Ісусом хтось жертвуєserega2705 писал(а):Православний писал(а):А Ісус чимось жертвував? Цікаво чим саме?
Він сам був жертвою!
Иоан.1:29 «На другой день видит Иоанн идущего к нему Иисуса и говорит: вот Агнец Божий, Который берет на Себя грех мира.»
Ви самі кудись ідете, а при чому тут Ісус і якась невідома жертва?serega2705 писал(а):Православний писал(а):Раз Ісус Вас особисто спас від смерті, то Ви зараз безсмертний
Ви дійсно переконані, що не помрете?
Розумієте все своє життя на землі я повинен шаг за шагом іти до спасіння.
тому я іще не безсмертний.
Православний писал(а):Ви вже якось визначіться, а то в одному повідомленні Ісус чимось жертвує, а в іншому вже самим Ісусом хтось жертвує
Православний писал(а):Говорити можна що завгодно. Будь-хто може сказати що він бере на себе гріх світу. А раз немає результату, то ніхто ніякого гріху на себе не брав.
Православний писал(а):Ви самі кудись ідете, а при чому тут Ісус і якась невідома жертва?
Православний писал(а):В чому суть цього "спасіння"?
Православний писал(а):І що Ви робите, щоб спастись?
Так в чому жертва?serega2705 писал(а): принеся в жертву Себя Самого
Не займайтесь самообманом.serega2705 писал(а): Для мене великий результат.Ісус допоміг мені здолати шкідливі звичкі я перестав пить,курить,вживать наркотикі,вживати матерні слова,обманювати людей,красти і т.д.
serega2705 писал(а): Я стараюсь іти за Христом
serega2705 писал(а): Суть в тому що вже не буде ні гріха ,ні смерті,ані болю
Дякую. Ви лише не говорите, благословінь якого саме Бога Ви бажаєтеserega2705 писал(а): Божих благословінь.
Православний писал(а):Иоан.1:29 «На другой день видит Иоанн идущего к нему Иисуса и говорит: вот Агнец Божий, Который берет на Себя грех мира.»
Говорити можна що завгодно. Будь-хто може сказати що він бере на себе гріх світу. А раз немає результату, то ніхто ніякого гріху на себе не брав.
Вернуться в Библия: история и апологетика
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 34