serega2705 писал(а):Дякую за відповідь.Цікаво що при кінці IV-го ст. свято називалося «Господне Благовіщення», «Христове Благовіщення», «Зачаття Христа»Тільки в VII-му ст. затверджується сьогоднішня назва «Благовіщення Пресвятої Богородиці».Церква перейшла від свята Христового до свята Діви Марії.Цікаво,а чому така зміна?
Orthodox писал(а):Я думаю, що багато чого важливого заповів Господь упродовж 40 діб після Свого воскресіння: [Деян.1:3] "в продолжение сорока дней являясь им и говоря о Царствии Божием". Де про це написано? Ніде.
serega2705 писал(а):Orthodox писал(а):Я думаю, що багато чого важливого заповів Господь упродовж 40 діб після Свого воскресіння: [Деян.1:3] "в продолжение сорока дней являясь им и говоря о Царствии Божием". Де про це написано? Ніде.
Все Священне Писання про це говорить.
serega2705 писал(а): А з такім підходом можна будь що придумати.Наприклад:що свят може бути як днів у році а то і більше
Orthodox писал(а):serega2705 писал(а):Orthodox писал(а):Я думаю, що багато чого важливого заповів Господь упродовж 40 діб після Свого воскресіння: [Деян.1:3] "в продолжение сорока дней являясь им и говоря о Царствии Божием". Де про це написано? Ніде.
Все Священне Писання про це говорить.
Де? Покажіть.serega2705 писал(а): А з такім підходом можна будь що придумати.Наприклад:що свят може бути як днів у році а то і більше
Навіть якщо це і справді так (хоча це і не так), що в тому поганого і як це може негативно впливати на порятунок? Уявіть, що справді свята кожен день і кожен день люди ходять до Церкви на богослужіння та причащаются, хіба вони від того будуть віддалятися від Бога?
serega2705 писал(а): Коли прийшов Іван Хреститель і казав: «Покайтесь, бо наблизилось Царство Небесне!»
Він же набагато більше розказував про Царство Небесне чим записано в Священому Писанні.А де це записано.Ніде.Логічно Якщо це було справді важливо то Дух Святий обовязково дав би в Священому Писанні.
ХАЙ БЛАГОСЛОВИТЬ ВАС ГОСПОДЬ
Orthodox писал(а):serega2705 писал(а): А з такім підходом можна будь що придумати.Наприклад:що свят може бути як днів у році а то і більше
Навіть якщо це і справді так (хоча це і не так), що в тому поганого і як це може негативно впливати на порятунок? Уявіть, що справді свята кожен день і кожен день люди ходять до Церкви на богослужіння та причащаются, хіба вони від того будуть віддалятися від Бога?
Orthodox писал(а): Скажіть, будь ласка, а вчення про хрещення, про покладання рук, про воскресіння мертвих та вічний суд це важливо?
Orthodox писал(а):Питання друге. Чи тільки через Святе Писання говорить Святий Дух і ми можемо знати волю Божу?
Orthodox писал(а):І я не бачу діалогу, бо ви не відповели мені на моє попереднє питання:
Orthodox писал(а):Навіть якщо це і справді так (хоча це і не так), що в тому поганого і як це може негативно впливати на порятунок? Уявіть, що справді свята кожен день і кожен день люди ходять до Церкви на богослужіння та причащаются, хіба вони від того будуть віддалятися від Бога?
serega2705 писал(а):Orthodox писал(а): Скажіть, будь ласка, а вчення про хрещення, про покладання рук, про воскресіння мертвих та вічний суд це важливо?
Звичайно важливо.Чи ви знову сказите що в Священому Писанні про це теж ніде ненаписано?
serega2705 писал(а):Orthodox писал(а):Питання друге. Чи тільки через Святе Писання говорить Святий Дух і ми можемо знати волю Божу?
Ні.Не кожному духові вірте але випробовуйте чи від Бога вони.В Священому Писанні дано нам Закон Божий і в цьому Законі свята немає
serega2705 писал(а):Orthodox писал(а):І я не бачу діалогу, бо ви не відповели мені на моє попереднє питання:
Вибачте будь ласка що невідповів на ваше питання.Orthodox писал(а):Навіть якщо це і справді так (хоча це і не так), що в тому поганого і як це може негативно впливати на порятунок? Уявіть, що справді свята кожен день і кожен день люди ходять до Церкви на богослужіння та причащаются, хіба вони від того будуть віддалятися від Бога?
Звичайно добре.Але це не дає права церкві назначати свята на кожний день.
Чи в Свято Благовіщення Церквою дозволяється повсякденна праця чи ні.Чи є гріх працювати в це свято?
Orthodox писал(а):Добре. Тоді покажіть мені, будь ласка, де написано? Православні, католики, лютерани хрестять і немовлят, и дорослих, а баптисти і усі, хто від них пішов – тільки дорослих. Де написано, хто правий?
Orthodox писал(а):Також про покладання рук. Православні та католики вчать, що рукопокладення обов’язкове для возведення у священство, а усі, хто пішов від лютеран – ні. Покажіть мені, де є вчення про це?
Orthodox писал(а):Католики вчать, що нехрещені немовлята після смерті потрапляють до пекла, а православні – до раю. Де вчення про вічний суд?
Покажіть, будь ласка.
Orthodox писал(а):Православні, католики, лютерани, баптисти, харізмати вчать про загробне життя душі, а адвентисти та свідки Ієгови вчать, що душа до воскресіння перебуває в небутті. Де вчення про це?
Orthodox писал(а):Так і немає? Читаємо: [Кол.2:16] "Итак никто да не осуждает вас за … какой - нибудь праздник». А ви що робите? Ви бажаєте довести, що православні порушують волю Бога, коли святкують Благовіщення.
Orthodox писал(а):Якщо ви погодились, що це добре, то тим самим погодились і з тим, що не святкувати – це гріх: [Иак.4:17] «Итак, кто разумеет делать добро и не делает, тому грех». Є люди, що не розуміють, що це добре, вони і не грішать. А ви розумієте, що це добре, і не робите. А що це справді добре, читаємо у Апостола: [Деян.2:46] «И каждый день единодушно пребывали в храме и, преломляя по домам хлеб, принимали пищу в веселии и простоте сердца». Так робила апостольска Церква, так робимо і ми. Щодо дозволу роботи в свята, це окрема тема. Дивіться форум про суботу.
serega2705 писал(а):Orthodox писал(а):Добре. Тоді покажіть мені, будь ласка, де написано? Православні, католики, лютерани хрестять і немовлят, и дорослих, а баптисти і усі, хто від них пішов – тільки дорослих. Де написано, хто правий?
Будь ласка тексти про хрещення: Мр.1:4”виступив був Іван,що в пустині христив та проповідував хрищення на покаяння-для прощення гріхів.”
serega2705 писал(а):Orthodox писал(а):Також про покладання рук. Православні та католики вчать, що рукопокладення обов’язкове для возведення у священство, а усі, хто пішов від лютеран – ні. Покажіть мені, де є вчення про це?
Покладання рук в ВЗ часи означало передачу благословіння і служіння Быт.48:9-14; Числ.8:10-11; Втор. 34:9.В НЗ цей звичай також підержувався.Особе значення він мав коли апостоли покладали руки післю хрещення,через яке віруючи принімали Духа Святого Деян.8:17-18; 19:6.
А Мартін Лютер був рукоположеним священиком чи ні?
serega2705 писал(а):Orthodox писал(а):Католики вчать, що нехрещені немовлята після смерті потрапляють до пекла, а православні – до раю. Де вчення про вічний суд?
Покажіть, будь ласка.
В Бога є свій план для немовлят в незавісімості від того що кажуть католикі чи православні.
serega2705 писал(а):Orthodox писал(а):Православні, католики, лютерани, баптисти, харізмати вчать про загробне життя душі, а адвентисти та свідки Ієгови вчать, що душа до воскресіння перебуває в небутті. Де вчення про це?
Тексти про воскресіння мертвих:1Кор.15 глава,Ів.5:25-29,1Сол.4:13-17,Фил.3:20-21,Відр.20 глава.Ів.11:24
Хто правий вирішувати Вам.Це є не всі тексти яки описують ці пункти але деякі з них.
Дії.17:11»...і Писання досліджували день у день чи так воно є.Вість самих апостолів зрівнювалася з Писаням чи так воно є як казали апостоли.Що ж нам казати про учення:адвентистів,католиків,православних,баптистів і т,д.
serega2705 писал(а):Orthodox писал(а):Так і немає? Читаємо: [Кол.2:16] "Итак никто да не осуждает вас за … какой - нибудь праздник». А ви що робите? Ви бажаєте довести, що православні порушують волю Бога, коли святкують Благовіщення.
Вибачте мене.Я вас не осуждаю.Бог суддя.
Кол.2:16 Апостол пише зовсім не про ці свята про які ми говоримо.
serega2705 писал(а):Orthodox писал(а):Якщо ви погодились, що це добре, то тим самим погодились і з тим, що не святкувати – це гріх: [Иак.4:17] «Итак, кто разумеет делать добро и не делает, тому грех». Є люди, що не розуміють, що це добре, вони і не грішать. А ви розумієте, що це добре, і не робите. А що це справді добре, читаємо у Апостола: [Деян.2:46] «И каждый день единодушно пребывали в храме и, преломляя по домам хлеб, принимали пищу в веселии и простоте сердца». Так робила апостольска Церква, так робимо і ми. Щодо дозволу роботи в свята, це окрема тема. Дивіться форум про суботу.
Я погодився з тим що добре якщо людина кожний день буде ходити до Церкви.
А не з тим що можна встановлювати свято на кожний день.
А якщо не святкувати це гріх.А апостол Павло писав:Рим.3:20»Законом-бо гріх пізнається».7:7»Але я не пізнав гріха,як тільки через Закон»,а Іван підтвердив 1Ів.3:4»Бо гріх –то безаконня.»
Ви кажите,що то гріх,я хочу пізнати що то за гріх такий покажіть в Законі Божому?
Orthodox писал(а):Я не питав про Іоаннове хрещення покаяння, про яке ви так багато написали. У Православній Церкві є таїнство покаяння, чого до речі, нема у вас. Я просив показати вчення про хрещення, яке заповів Ісус: [Деян.19:4-5] «Павел сказал: Иоанн крестил крещением покаяния, говоря людям, чтобы веровали в Грядущего по нем, то есть во Христа Иисуса.Услышав это, они крестились во имя Господа Иисуса». Покажіть мені вчення, як це робиться?
Orthodox писал(а):Православні, католики, лютерани хрестять і немовлят, и дорослих, а баптисти і усі, хто від них пішов – тільки дорослих. Де написано, хто правий?
Orthodox писал(а):Спочатку давайте признаємо той факт, що в Писанні немає вчення про покладання рук. Мартін Лютер не був рукопокладений і не міг бути, бо його вчення видумав він сам і до його нового вчення не йшло старе католицьке рукопокладення. Він взагалі був відлучений від католицької церкви. До часу відлучення він був католицьким монахом та рукопокладений до священства, але Лютер порушив свою клятву перед Богом. Навіть якби Лютер продовжував бути католиком, він не міг сам нікого висвячувати на священство, бо не був епіскопом.
Orthodox писал(а):Та ви ж казали, що усе є у Біблії!? Отже, нема.
Orthodox писал(а):Знову те же саме. Якщо ви наполягаєте, що є вчення про суд у Біблії, то просто покажіть і усе. А ви знову ухиляєтесь. Що стосується вісті апостолів, то звірялись с Писанням лише пророцтва про Христа, бо Нового Заповіту взагалі не було: [Деян.17:3] «открывая и доказывая им, что Христу надлежало пострадать и воскреснуть из мертвых и что Сей Христос есть Иисус, Которого я проповедую вам». Що стосується вчень про хрещення, рукопокладення, суд, а також – свята та багато чого іншого, Павло не міг проповідати, опираючись на Писання.
Orthodox писал(а):Що стосується вісті апостолів, то звірялись с Писанням лише пророцтва про Христа, бо Нового Заповіту взагалі не було: [Деян.17:3] «открывая и доказывая им, что Христу надлежало пострадать и воскреснуть из мертвых и что Сей Христос есть Иисус, Которого я проповедую вам». Що стосується вчень про хрещення, рукопокладення, суд, а також – свята та багато чого іншого, Павло не міг проповідати, опираючись на Писання.
Orthodox писал(а):Я не знаю, що ви маєте на увазі під святкуванням Благовіщення, а як православний, я мабуть, ближче до розуміння. Свято – це святкове Богослужіння, Літургія, у якій йде мова у наведеному мною тексті [Деян.2:46]. Цей тест доводить, що Літургія у апостольській Церкві була кожен день. Ветхозавітна церква святкувала лише обрані дні. Ми робимо так, як заповідано апостолами.
Orthodox писал(а):Так розмови не вийде. Гріх – це дійсно порушення ветхозавітних заповідей, але не тільки. Кінець закону – Христос, і Новий Заповіт вчить, що [Мф.5:20] «если праведность ваша не превзойдет праведности книжников и фарисеев, то вы не войдете в Царство Небесное». Тому гріх це не тільки те, що ви робите, але і те, що ви могли би зробити, але не зробили. Наприклад, коли хтось потребує вашої допомоги, а ви пройшли мимо (притча про доброго Самарянина). Свята на кожний день заповів Сам Христос: [Мф.28:20] «се, Я с вами во все дни до скончания века», і апостоли так і робили – не лише по суботах і ветхозавітних святах служили Літургію, а кожний день. Чи ви це називаєте гріхом? Скажіть остаточно, що вам не подобається у святкуванні Благовіщення і доведіть свою думку Новим Заповітом. Якраз про це свято Новий Заповіт не мовчить: [Лк.1:48] «отныне будут ублажать Меня все роды». "Відтепер" - це відокремлює час до і час після Благовіщення. Ми вшановуємо пам'ять про Божу матір, а ваш род – ні. Так хто з нас правий? Якого ви роду? Це питання - найголовніше.
Orthodox писал(а):Свята на кожний день заповів Сам Христос: [Мф.28:20] «се, Я с вами во все дни до скончания века»
Orthodox писал(а):Якраз про це свято Новий Заповіт не мовчить: [Лк.1:48] «отныне будут ублажать Меня все роды».
Вернуться в Библия: история и апологетика
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 21