Orthodox писал(а):Добре, покажу і тут, як «Бог любить всіх людей».
[Ис.63:3-4] «Я топтал точило один, и из народов никого не было со Мною; и Я топтал их во гневе Моем и попирал их в ярости Моей; кровь их брызгала на ризы Мои, и Я запятнал все одеяние Свое; ибо день мщения - в сердце Моем, и год Моих искупленных настал».
[Втор.7:2] «и предаст их тебе Господь, Бог твой, и поразишь их, тогда предай их заклятию, не вступай с ними в союз и не щади их»
[Иез.9:5-6] «А тем сказал в слух мой: идите за ним по городу и поражайте; пусть не жалеет око ваше, и не щадите; старика, юношу и девицу, и младенца и жен бейте до смерти».
Я думаю, вистачить писати «про любов до всіх» у старому заповіті.
Давайте глянемо детально на Бога як суддю в Новому Заповіті.
Візьмем Дії 5:1-11
Розмова йде про Ананія і Сапфіру.»І промовив Петро :»Анананію,чого сатана твоє серце наповнив,щоб ти Духа Святому неправду сказав та присвоїв із зарплати за землю»Хіба що ти мав не твоє все було,а продане не в твоїй владі було?Чого ж в серце своє ти цю справу поклав?Ти не людям неправду сказав а Богові!»Як Ананій зачув ці слова то впав та й умер.....»Так само сталося із Сапфірою.
Дії 12:20-23розмова йде про Ірода як Бог уразив його»І Ангол Господній уразив зненацька його,бо він не віддав слави Богові.І черва його зїла,і він умер...»
Як бачимо і в Новому Завіті Бог також виступає як суддя.Є іще багато прикладів.
«Ісус Христос учора,і сьогодні,і навіки Той Самий.»Євр.13:8
Бог суддя і Бог любов як в Старому Завіті так і в Новому.
Нехочите визнавати невизнавайте.