В цьому і полягає ТАЄМНИЦЯ ТРІЙЦІ, яку не визнають АСД.
Приведу декілька доказів про "співвідношення" Бога-Отця і Бога-Сина:
I. «Я ЕСМЬ» 1. БОГ каже: «Я ЕСМЬ» (Вихід 3:14)
Пророчі книги просто рясніють заявами Господа про Себе «Я Есмь».
Наприклад:
- друга частина книги Ісая (Ісайя 40-66) містить 35 таких заяв.
- книга пророка Єзекіїля містить 70 цих великих тверджень (більше, ніж будь-яка інша Книга Писання).
- в книзі Єремії - 21 раз.
- всі Книги малих пророків у цілому налічують 21 твердження «Я Есмь».
Всі разом, 17 пророчих книг містять в загальному 154 (22x7) великих Божих заяви про Себе, як «Я Есмь».
Останній раз ми зустрічаємо це твердження в Старому Завіті в Книзі пророка Малахія 3:6, в якому Бог відповідне нагадує всім, що «Я Есмь Господь, не змінююся».
2.Ісус каже:
- «Поправді, поправді кажу вам: «
Перш, ніж був Авраам,
Я Есмь.» (Ів 8:58)
(ЯК це Ісус заявляє, що Він був РАНІШЕ Авраама, адже Авраам жив за кілька століть навіть до того, як жив Мойсей?)
- -«
Я корінь і рід Давидів, зоря ясна і досвітня!»( Обявлення 22:16).
- + читай далі:
«Я Есмь хліб життя»(Івана 6:35,48,51).
«Я Есмь світло для світу» (Івана 8:12).
«Я Есмь двері вівцям»( Івана 10:7,9).
«Я Есмь добрый пастир»( Івана 10:11,14).
«Я Есмь воскресіння і життя» (Івана 11:25).
«Я Есмь дорога, істина и життя»( Івана 14:6).
«Я Есмь істинна лоза»( Івана 15:1,5).
--------------------------------------------------------------------------------
II.
«Я Альфа й Омега» Ісус каже:
-«Я Альфа й Омега, говорить Господь, Бог, Той, Хто є, і Хто був, і Хто має прийти, Вседержитель!»( Обявлення 1:8). – хто назвав Себе «Я Есмь Альфа и Омега»?
(В оригіналі звучить так: «Я Есмь Альфа и Омега, говорит Господ ь Бог, Сущий, Бывший и Приходящий, Вседержитель.)
-«Я Есмь Альфа и Омега, первый и последний»( Обявлення 1:10). -хто назвав Себе «Я Есмь Альфа и Омега»?
(Я був у Дусі недільного дня і чув позаду себе дужий голос, неначе сурми, котрий промовляв: Я – Альфа і Омега, Перший і Останній)
-«Не бійся; Я Перший і Останній, і Живий. І був Я мертвий, а ось Я Живий на вічні віки»(Обявлення 1:17).- хто назвав Себе «Перший і останній»?
-«Я Альфа й Омега, Початок і Кінець.»( Обявлення 21:6). - хто назвав Себе «Я Есмь Альфа и Омега»?
-«Я Альфа й Омега, Перший і Останній, Початок і Кінець.»( Обявлення 22:13) - хто назвав Себе «Я Есмь Альфа и Омега»?
----------------------------------------------------------------------------
III.«Перший і Останній»1. Бог каже: «Хто вчинив і звершив це? Той, хто від початку викликає роди; Я – Господь перший, і в останніх Я – такий самий.» (Іс 41:4)
2.Ісус каже: «Не бійся; Я Перший і Останній, і Живий. І був Я мертвий, а ось Я Живий на вічні віки»(Обявлення 1:17).
---------------------------------------------------------------------------
IV. «Рівний Богові»?- «Чого це Він так зневажає Бога? Хто може прощати гріхи, окрім одного Бога?» (
Мк 2:7)
- «І тому то юдеї ще більш намагалися вбити Його, що не тільки суботу порушував Він, але й Бога Отцем Своїм звав, тим роблячись Богові рівним.» (Ів.5:18)