Дайте відповідь!!!!
Як же тоді обрізували в суботу?Це добрий вчинок чи злий?
Як же тоді жертви приносили по суботам якщо «не делай никакого дела»?Це злий вчинок чи добрий?????
А священникі хіба не працювали в храмі по суботам?Добрий вчинок чи злий?
Orthodox писал(а): Скажите, наконец, прямо: вы лучше иудеев знаете закон?
Я шокірований вами.Ви вірете тим хто розіп’яв Спасителя більше ніж Христу.
Якже ж вони таке зробили:
Він їм відказав: Добре пророкував про вас, лицемірів, Ісая, як написано: Оці люди устами шанують Мене, серце ж їхнє далеко від Мене...
Та однак надаремне шанують Мене,
бо навчають наук людських заповідей.Занехаявши заповідь Божу, передань людських ви тримаєтесь: обмиваєте глеки та чаші, і багато такого подібного й іншого робите ви.
І сказав Він до них:
Спритно відкидаєте ви заповідь Божу, аби зберегти своє передання.Бо Мойсей наказав: Шануй батька свого та матір свою, та: Хто злорічить на батька чи матір, нехай смертю помре.
А ви кажете: Коли скаже хто батьку чи матері: Корван, чи дар Богові те, чим би ти скористатись від мене хотів,
то вже вільно йому не робити нічого для батька чи матері,
порушуючи Боже Слово вашим переданням, що його ви самі встановили. І багато такого ви іншого робите.Вот вам і знавці Закону які ще багато чого поганого робили.І Христа робили грішником і ви далеко не відійшли!!!!!!!!!
Спритно і ви відкидаєте 4-ту заповідь щоб перекрутити на свій лад.
Orthodox писал(а): На самом деле всё наоборот.
«І що ще скажу? Бо не стане часу мені, щоб оповідати про Гедеона, Варака, Самсона, Ефтая, Давида й Самуїла та про пророків, що вірою царства побивали, правду чинили…»Ер.11
На основі Писання Нового Заповіту покажить хто це такі?
Покажить мені в Новому Заповіті 3-тю заповідь?
Orthodox писал(а): Русь крестили в 9 веке, спросите у школьного учителя.
Бо їм докоряючи, каже: Ото дні надходять, говорить Господь,
коли з домом Ізраїля й з Юдиним домом Я складу Заповіта Нового,
не за заповітом, що його Я склав був з отцями їхніми дня, коли взяв їх за руку, щоб вивести їх із землі єгипетської. А що вони не залишилися в Моїм заповіті, то й Я їх покинув, говорить Господь!
Оце Заповіт, що його Я складу по тих днях
із домом Ізраїлевим, говорить Господь: Покладу Я Закони Свої в їхні думки, і на їхніх серцях напишу їх, і буду їм Богом, вони ж будуть народом Моїм!
Евр.8:8Заповіт був складений з домом Ізраїля а ми тількі можимо прийняти цей Заповіт або ні.
Бог як Новий так і Старий Заповіт заключав із домом Ізраїля а більш і небуло з кім.
Orthodox писал(а): Где? Я жду конкретных ответов на вопрос, что можно делать в субботу а что нельзя. Христос сказал, что можно делать в субботы добро а зло нельзя делать никогда. До вас это не дошло, тогда давайте нам «Талмуд от serega2705», где будет подробно расписано, что можно, а что нет. Исайя вам тут не поможет. Вопросы: могут ли в субботу работать врачи, милиция, армия, пожарники, бытовые службы (свет, отопление, газ, вода), транспорт, банки и т.п. Или вот, если в субботу вы собрались отнести десятину адвентистам, и у вас лопнули единственные штаны на жопе, можно ли их будет зашить или это будет грех?
Якраз то текст із Ісаї поможе
"13 Если ты удержишь ногу твою ради субботы от исполнения прихотей твоих во святый день Мой, и будешь называть субботу отрадою, святым днем Господним, чествуемым, и почтишь ее тем, что не будешь заниматься обычными твоими делами, угождать твоей прихоти и пустословить,
14 то будешь иметь радость в Господе, и Я возведу тебя на высоты земли и дам вкусить тебе наследие Иакова, отца твоего: уста Господни изрекли это.
Ис.58:13,14.
Заради чого ви хочите це робити в святий день суботній?Прославити Бога допомогти ближньому чи заради свого матеріального забезпечення?
Робіть так як Христос і непомилетесь.Він бездогано показав духовний смисл 4-тої заповіді.