Хто такий Бог?

Спрашивает Віка
Отвечает Олексій Марченко, 06.09.2023


Вітаю, Віко!

Пропонує прочитати, як Бог вікриває Себе через Біблію:

Бог сотворив небо й землю й все, що у світі.
"Бог сотворив світ і все, що в ньому, бувши неба і землі господь. Він не в споруджених храмах мешкає, ані від рук людських служіння приймає, наче б Він мав у чому-небудь потребу, бо Він дає всім і життя, і дихання, і все." (Дії Апостолів 17:24-25).

"І створив Він з однієї крові всіх людей, щоб вони жили на всьому лиці землі, призначивши їм часи й межі їхнього мешкання, щоб вони шукали Бога, чи настане може, і не знайшли б Його, хоч би не був Він далеко від кожного з нас, бо в Ньому ми живемо і рухаємося і ємо; як деякі з наших поетів сказали: `Ми бо Його рід`." (Дії Апостолів 17:26-28).

Бог - це Дух.
Слово Боже нам каже: 
"Бог - це Дух, і ті, хто поклоняються, мусять поклонятися в дусі та правді." (Іван 4:24).
Бог наповнює Собою Всесвіт.
"Але Всевишній не в споруджених храмах живе, як каже пророк: `Небо Мені престол, а земля підніжка ніг Моїх; який же дім Мені збудуєте?` - питає Господь. Або яке місце Мого мешкання? Хіба не Моя рука створила все це?`" (Дії Апостолів 7:48-50).
Тому ж моліться так: "Отче наш, що на небесах, нехай святиться Ім`я Твоє." (Матвій 6:9).
Бог є всевидучим і всюди присутнім.
"Як піднімусь на небо, Ти там, як лягу в аде, осиротілого місця, Ти також там. Возьму би й крила зорі і оселився би на самому сході моря, і там би Твоя рука вела би мене, і Твоя правиця тримала би мене. І коли сказав би: `Може темрява заглушить мене`, то й ніч стане світлою навколо мене! Навіть сама темрява не заслонить мене перед Тобою, і ніч сяятиме, як день. Темрява і світло - немає для Тебе різниці!" (Псалом 139:7-12).
І чуємо в Святому Письмі: "Хіба хтось ховається у таємному місці, щоб Я не бачив його?" - говорить Господь (Єремія 23:24).
Бог є вічний.
"Перш ніж гори народилися, і Ти сотворив землю і всесвіт, і від віку до віку Ти Бог. Бо тисяча років у Тебе, як день учорашній, що минув, і як північна сторожа." (Псалом 90:2,4).

Бог є незмінний.
Він нам об`являє: «Бо Я Господь, Я все Той Самий.» (Малахії 3:6).
Апостол Яків пише:
«Усяке добре давання і кожен досконалий дар із висоти походить від Отця світла, в Якому нема переміни, ані навіть тіні відміни.» (Яків 1:17).

Бог є святий.

Слово Боже знову передає: 
«Але як Той, Хто покликав вас, Святий, так і ви самі, всім своїм життям, святі будьте, бо написано: "Будьте святі, бо Я Святий."» (1 Петра 1:15, 16).

Бог є справедливий.
Він дотримує Своє слово, і Він вимагає, щоб і ми так робили. Хто Його не слухає, за це Він карає. Читаємо у Святому Письмі: 
«Господь повільний до гніву і великий милосердю, прощає провину і переступи, хоч не вважає безвинним винуватого, карає провину батьків на синах у третьому і четвертому поколінні.» (Книга Чисел 14:18).

Бог є всемогутній.
Святе Письмо нам каже: 
«Знаю, що Ти все можеш, і що наміри Твої годі зупинити.» (Йов 42:2).

Бог є всезнаючий.

«Бо коли серце наше осуджує нас, то на скільки більше Бог; бо більший Бог, ніж серце наше, і все знає.» (1 Івана 3:20).

Бог є достойний нашого поклоніння.
Наш Господь Ісус Христос сказав:
 «Кланятимешся Господеві Богові своєму, і Йому одному служитимеш.» ( Луки 4:8).

Бог є милосердний.
Святе Письмо нам говорить: 
«Бог же, багатий на милосердя через любов Свою, якою Він нас полюбив, навіть коли ми ще були мертві у гріхах наших, оживив нас разом з Христом.» (Єфесян, 2:4,5)

Бог є любов.
«Хто не любить, не знає Бога, бо Бог є любов.» (1 Івана 4:8).

«Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне.» (Iван.3:16)

Читайте Новий Завіт, Євангелія і звертайтесь в молитві до Бога, щоб Він відкрив вам Себе.

З повагою,
Олексій